Coinbase želi da omasovi plaćanje kriptovalutama — lansirao dodatak za tri miliona WooCommerce prodavnica

  • Izvor: StartIt
  • 09.08.2018.
  • 10:15
  • IT

Novim pluginom Coinbase preko WooCommerce-a omogućio korisnicima da u veb prodavnicama proizvode plaćaju kriptovalutama. Coinbase, online platforma za kupovinu, prodaju, transfer i čuvanje kriptovaluta, neprestano radi na tome da proširi svoju delatnost i da omogući što većem broju ljudi pristup kriptovalutama i njihovo masovnije korišćenje, kako bi na taj način još više proširio svoje prisustvo na što na tržištu kriptovaluta, što na polju trgovine.

Sa tom namerom su upravo objavili i dodatak (plugin) koji olakšava i omogućava prihvatanje plaćanja u kriptovalutama za milione veb sajtova.

Ovaj dodatak je napravljen tako da omogućava WooCommerce veb prodavnicama da prihvate uplate najvećih kriptovaluta direktno iz korisničkih Coinbase novčanika. Coinbase nije slučajno za saradnju odabrao WooCommerce, pošto je ova open-source platforma integrisana u više od tri miliona WordPress vebsajtova, što prema istraživanjima predstavlja 42 odsto čitavog e-commerce tržišta.

Plugin je deo onog što Coinbase naziva otvorenim finansijskim sistemom, tačnije peer-to-peer mrežom plaćanja za kriptovalute. Plaćanje se vrši tako što korisnici komuniciraju među sobom, pa kupci šalju novčana sredstva prodavcu direktno iz svog novčanika, bez ikakvih dodatnih troškova i taksi.

Kada kupci plaćaju nešto iz svog kripto novčanika, šaljemo ga direktno na kripto adresu trgovca i procesuira se na lancu na odgovarajućem blockchianu. To znači da trgovci ne moraju da plaćaju takse kada primaju uplatu i u svakom trenutku mogu da kontrolišu svoja sredstva.

Veb prodavnice mogu da prihvate plaćanje kriptovalutama dodavanjem posebnog dugmeta na svoje WP stranice. Za sada je ovim pluginom omogućeno plaćanje Bitcoinom i Litecoinom, a uskoro se očekuje da će korisnici moći da plaćaju i Ethereumom i Bitcoin Cashom.

Coinbase Commerce je još od 2014. godine integrisan sa Shopify-em, takođe platformom za veb prodavnice, ali je saradnja sa WooCommerce-om, koji poseduje šest puta veći broj korisnika od Shopifya, izuzetno značajna i predstavlja veliki korak ka normalizaciji plaćanja kriptovalutama.

Osim toga Coinbase-u je izuzetno stalo do toga da poveća i proširi svoje globalno prisustvo, što pokazuje i to što su nedavno u saradnji sa kompanijom WeGift izbacili karticu (gift card) koja omogućava korisnicima koji imaju kriptovalute da kupuju u prodavnicama, tako što na ove kartice uplaćuju sredstva direktno iz svojih kripto novčanika.

Naravno, plaćanje kriptovalutama u veb prodavnicama nije ništa novo, ali sve što trenutno Coinbase radi pokazuje da im je namera da zagrizu veliki deo tržišta i da rade na tome da plaćanje kriptovalutama postane opšteprihvaćeno, deo svakodnevnice i da se omasovi broj ovakvih transakcija. Svesrdnu pomoć na tom putu imaju u rastu popularnosti kriptovaluta i blockchain tehnologije.

Preporučujemo