Zbogom iTunes-u posle 18 godina, Apple spremio 3 zamene

  • Izvor: Startit / Bloomberg / Business Insider
  • 04.06.2019.
  • 08:30
  • IT

Posle 18 godina, Apple gasi iTunes, preko kog su korisnici slušali muziku, gledali filmove i slušali podcaste, prenosi Bloomberg, izveštavajući o najavljenim promenama u ovoj kompaniji.

Ove godine je Apple, kako prenosi ovaj list, spreman da uđe u novu eru, i lansira trio novih aplikacija za Mac računare, i to: Music, TV i Podcasts, koji će zameniti iTunes. Umesto iTunes-a, korisnici će moći da upravljaju svojim Apple gedžetima kroz Music app, stoji u izveštajima.

Ovo podgreva i činjenica da su sadržaji sa iTunes stranica na društvenim mrežama pomereni na Apple TV stranice, preneo je Biznis Insajder, a neki korisnici na Tviteru prijavljuju da neki linkovi za pesme i umetnike sa itunes.apple.com vode na music.apple.com.

Naime, Tim Kuk i ostali lideri Apple-a će na konferenciji u San Hozeu u Kaliforniji predstaviti promene i unapređenja Apple-ovog operativnog sistema, ali i novi pristup aplikacijama.

Promene će pokazati Apple-ovu novu generaciju uređaja i softvera, Apple satove koji su znatno nezavisniji od ajfona, iPad-ove sa softverima koji će umanjiti potrebu za laptopovima, kao i aplikacije koje će moći da funkcionišu na svim Apple uređajima.

Preporučujemo