Pet stvari koje smanjuju životni vek baterija na mobilnim telefonima

  • Izvor: Tportal
  • 14.09.2018.
  • 15:47
  • IT

Da biste produžili život svog mobilnog telefona, neophodno je da isključite suvišne opcije čime ćete poboljšati životni vek uređaja. To ćete uspeti ako izegavate ovih pet najpoznatijih "ubica" baterije.

1. Hladno vreme

Niske temperature mogu da utiču na dužinu trajanja vaše baterije. Ako se zateknete na mestu na kome je veoma hladno i nije vam jasno zašto već drugi put stavljate telefon na punjač, odgovor je jednostavniji nego što ste mislil.

Temperatura pri kojoj se uređaj puni jako utiče na zdravlje same komponente. Ako odlučite da telefon punite na temperaturi od 0 stepeni, postoji velika opasnost da ćete da oštetite bateriju.

2. Veliki broj notifikacija

Notifikacije, aktivne aplikacije u pozadini i aktivno proveravanje emaila troše bateriju. Ako želite da uštedite malo energije, pogledajte koje to aplikacije šalju notifikacije. Ukoliko vam se baterija prazni veoma brzo postoji šansa da su uzrok programi koji vam neprestano šalju nepotrebne notifikacije.

3. Prejako osvetljenje ekrana

Moderni telefoni se odlikuju jakim svetlom ekranima, međutim ta jačina brzo prazni bateriju. Da biste tome stali na put trebalo bi da aktivirate opciju automatskog osvetljenja. Možda vam ekran neće biti vidljiv iz aviona, ali ćete dobiti nekoliko dodatnih sati rada pre ponovnog punjenja.

4. Slab signal

Pored prvog i očiglednog krivca - provajdera usluge, tj. nedovoljnog kvaliteta signala, jedan od uzroka brzog pražnjenja baterije može da bude i Wi-Fi. Gde god da se nalazite, vaš telefon će pokušati na pronađe signal i zbog toga troši bateriju. Isključite opciju Wi-Fi kada vam ne treba inače kada vidite da vam uređaj nema signal budite svesni da u tom trenutku troši puno energije.

5. Odmetnuta aplikacija

Opšte je poznato da neke aplikacije troše više baterije od drugih. Setimo se samo situacije sa Facebookom i YouTubeom koji su sami priznali da su neke verzije njihovih mobilnih aplikacija disproporcionalno trošile bateriju vašeg uređaja. Najjednostavnije rešenje? Ažurirajte sve aplikacije - autori se često trude da ih optimizuju i uklone greške, što znači da je najnovija verzija najčešće i najstabilnija.

Preporučujemo