UNDP finansira dovođenje međunarodnih IT stručnjaka u Srbiju

  • Izvor: StartIt
  • 13.08.2018.
  • 12:00
  • IT

Cilj ovog programa je da omogući prenos znanja i ekspertize iz oblasti IT-ja i inovacionog preduzetništva i omogući bolje pozicioniranje domaće IT zajednice i njenih proizvoda na globalnom tržištu. 

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uputio je javni poziv zainteresovanim pravnim licima da u okviru ‚‚Programa za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru” podnesu zahteve za dovođenje međunarodno priznatih stručnjaka za razvoj IT-ja ili inovativnih proizvoda i rast startapova na događaje namenjene širem krugu zainteresovanih. Program će pokriti troškove dovođenja stručnjaka u Srbiju i njihov boravak u našoj zemlji do sedam dana.

Cilj ovog programa je da omogući prenos znanja i ekspertize iz oblasti IT-ja i inovacionog preduzetništva i omogući bolje pozicioniranje domaće IT zajednice i njenih proizvoda na globalnom tržištu.

Program je usredsređen na prenos znanja iz neke od ovih oblasti: razvoj IT proizvoda, njihov upotreba i prilagođenost tržištu, pozicioniranje IT proizvoda ili zajednice na globalnom tržištu, bolje pozicioniranje i vidljivost domaće IT zajednice ili proizvoda na globalnom tržištu.

Na konkurs mogu da se prijave sva pravna lica aktivna u oblasti informacionih tehnologija i inovacionog preduzetništva. Pravna lica mogu biti registrovana kao privredna društva, poslovna udruženja, udruženja građana i fondacije.

Ovaj Program realizuje se u okviru projekta ‚‚Srbija na dohvat ruke — Digitalna transformacija za razvoj”, koji UNDP sprovodi u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade Republike Srbije i Kancelarijom za IT i elekronsku upravu.

Podnošenje zahteva

Zahtevi se podnose počevši od 7. avgusta i biće obrađivani po redosledu podnošenja sve do utroška raspoloživih sredstava za ovu namenu.

Zahtevi se podnose tako što se obrazac uz prateću dokumentaciju u elektronskom obliku šalje na e.mail adresu — it.program.rs@undp.org.

Zainteresovani više detalja o dokumentaciji, kao i obrasce koje je potrebno popuniti mogu pronaći ovde.

Komisija, koju čine predstavnici UNDP i ekperti u oblasti IT-ja i inovacionog preduzetništva, će zahteve razmatrati dva puta mesečno, a odluke će objavljivati na svojoj internet stranici.

Preporučujemo