Nordeus pokrenuo svoj Hub, prostor za zajednicu i deljenje znanja

  • Izvor: StartIt
  • 06.11.2018.
  • 14:57
  • Startup

U ponedeljak je počeo sa radom Nordeus Hub, prostor za događaje namenjen programerskoj i dizajnerskoj zajednici u Beogradu. Događaj kojim je Hub zvanično počeo sa radom jeste beogradsko izdanje Google Launchpada, petodnevnog mentorskog programa za startape u organizaciji Google-a i Startita.

Miloš Paunović, zadužen za CSR aktivnosti u Nordeusu objašnjava zašto su se odlučili da naprave prostor namenjen zajednici:

Radujemo se što lansiramo Nordeus Hub, prostor za deljenje znanja, povezivanje ljudi i učenje novih veština. Nordeus je na zadatku razvoja digitalne zajednice u Srbiji i prepoznali smo potrebu zajednice za postojanjem potpuno opremljene učionice i meetup zone na Novom Beogradu.

Hub se prostire na 165 kvadrata i sastoji se iz prostora za meetupe i predavanja, kao i opremljene učionice koja je prilagođena za radionice, kurseve i druge “hands-on” edukativne aktivnosti.

Kako kažu u Nordeusu, ideja je da Hub postane “platforma” koja će pojedincima i organizacijama omogućiti da realizuju svoje programe tako što će im pružiti odgovarajući prostor i opremu.

Tako većina programskog sadržaja koji će se događati u Hubu neće biti organizovana od strane Nordeusa već će prostor biti stavljen na raspolaganje nevladinim organizacijama, IT zajednicima i pojedincima koji imaju želju da organizuju događaje i dele znanje.

Sa Nordeus Hubom želimo da pomognemo da se uveća uticaj organizacija koje rade u IT zajednici. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve organizacije koje žele da koriste ovaj prostor da nam se jave.

Nordeus Hub je otvoren za partnerstvo sa nevladinim i drugim organizacijama na domaćoj sceni koje su posvećene deljenju znanja sa zajednicom, tako da ukoliko imate ideju za događaj, ekipu Nordeus Huba možete kontaktirati ovde.

Preporučujemo