Linkedin je analizirao 3000 oglasa za posao i napravio vodič koji će vam pomoći da nađete posao u startupu

  • Izvor: Poslovni Puls / LinkedIn
  • 25.09.2018.
  • 10:24
  • Startup

U pokušaju otkrivanja tajni za zapošljavanje u jednoj od naboljih startup kompanija, LinkedIn je proučavao preko 3000 oglasa za posao. Kroz svoje istraživanje pomoću dobijenih podataka otkrili su strategiju kako doći do radnog mesta u najpoželjniji startupovima.

1. Učite da pišete jezikom budućnosti

Većina dostupnih poslova, njih 1/3, bazirana je na inženjerstvu. Ako znate da programirate ili gradite, povećani su vam izgledi da posao pronađete u nekom od startupova. Iako svaka kompanija ima jedinstveni pristup, najčešći jezici koji bi trebalo da se uče su JavaScript/Java, Python, C++/C#, HTML, SQL i Perl. Najpopularniji i najbolje plaćen posao je softverski inženjer.

2. Razmislite o preseljenju

Iako svuda postoji ogroman broj startupova, u nekim mestima postoji veći broj prilika za rad i napredovanje. Primera radi, američki gradovi sa najviše ponuda za posao u startup kompanijama su San Francisco, New York, Seattle i Austin.

3. Budite intelektualno znatiželjni

Kreativnost je osnova startup kulture. Ne samo da je razmišljanje van granica važna startup veština, već je i deo stvaranja radnih mesta. Postoji mnogo jedinstvenih radnih mesta za koje se možete prijaviti i u njima pronaći svoju strast.

4. Ne znate da programirate? Razmotrite druge opcije

Osim inženjerstva, drugi najveći broj ponuđenih poslova možete pronaći i u operativnim poslovima. Oni uglavnom podrazumevaju rad sa kupcima poput službi za korisnike i slično, što u potpunosti ima smisla. Naime, ako postoji veliki broj inženjera potrebnih za razvoj proizvoda i rešenja, tada je sigurno potrebno imati i stručnjake koji će iste prodavati.

Kako ne biste propustili dobru poslovnu priliku potrebno je stalno da pratite omiljene startupove i njihove web stranice, a posebno kategoriju nudimo posao. Prema tome, ako pokušavate da se probijete u svet startupa, razmotrite ove četiri strategije i jednostavnije dođite do željenog posla.

Preporučujemo