Saveti

16.08.2018.

Principi liderstva koje koristi Amazon

Prema prošlogodišnjem izveštaju mreže "LinkedIn", kompanija "Amazon" bila je na drugom mestu liste svetskih kompanija koje su najpoželjnija mesta za rad. Kompanija “Amazon”, najveća svetska internet trgovina, ima 341.400 zaposlenih širom sveta. Osnovao ju je Džef Bezos čija se iskustva u svetu  biznisa često prepričavaju.

Oni su predstavili 14 principa liderstva koji su smernice za inovativno razmišljanje i brzo delanje. Izdvojili smo ih nekoliko koji se mogu stalno primenjivati:

1. Budite "opsednuti" klijentima
2. Učite i budite radoznali
3. Ronite duboko
4. Unajmite i razvijajate najbolje ljude
5. Gledajte širu sliku
6. Zaradite poverenje
7. Imajte jak karakter
8. Insistirajte na najvišim standardima

Kako navode, u toj kompaniji svakodnevno koriste ove principe liderstva, bez obzira da li razgovaraju o idejama za nove projekte ili odlučuju o najboljem pristupu rešavanju problema.

14.08.2018.

7 navika kojima možete unaprediti svoju radnu produktivnost

Produktivnost u poslovnom, ali i svakodnevnom životu igra veliku ulogu u uspehu svakoga od nas. Da bismo bili uspešni trebalo bi uložiti puno truda i rada, ali i kvalitetna organizacija vremena je vrlo važna. O unapređenju produktivnosti i organizaciji vremena napravljena je cela filozofija, a mi vam donosimo 7 jednostavnih navika uz pomoć kojih možete unaprediti svoju radnu etiku koju je objavio Forbes.

1. Jutro započnite pozitivnim mislima

Konstantno prisećanje na dobre stvari, na one na kojima ste zahvalni u životu, mogu vas učiniti zadovoljnijima i ulepšati vaš pogled na nadolazeći dan. Ako svoj dan započnete s pozitivnim mislima koje vam služe kao psihološka varka podizanja dobrog raspoloženja, velike su šanse da će vas pozitivna energija pratiti celog dana, a svoju pozitivu prenećete i na ostale.

2. Prethodno veče pripremite raspored za novi radni dan

Pre nego što odete u krevet pregledajte raspored za naredni dan. Uvođenje svakodnevnog planera aktivnosti je pozitivna navika koju je dobro usvojiti što pre. Svoje obveze možete unositi u brojne digitalne kalendare koje možete pronaći na internetu ili, ako ste više "stara škola", nabavite papirnu verziju. Organizovanjem svojih dnevnih aktivnosti možete se bolje pripremiti na sve nadolazeće aktivnosti.

3. Zapisujte bitne stvari iz razgovora

"Budala pamti, a pametan piše." Beležite sve i u svakom trenutku pa makar to bilo i na salveti. Zapisivanje važnih stavki iz svakog razgovora pomoćiće vam da brže upamtite važne informacije, a ranije kreirane beleške vam itekako mogu pomoći u budućem radu.

4. Iz svog života isključite "negativne osobe"

Svi mi u životu imamo ljude koji oko sebe šire tzv. "negativnu energiju". Bilo da je reč o prijateljima, kolegama ili ljudima u našem neposrednom okruženju. Takve osobe je dobro izbegavati i okružiti se "pozitivnim ljudima". Ako se okružite s pozitivnim i dobrim ljudima, sva ta pozitivna energija će dobro uticati na vas i vašu radnu produktivnost.

5. Uvek tražite povratne informacije o vašem radu

Ako možete, uvek tražite povratnu informaciju o vašem radu. Svaka povratna reakcija na odrađeni zadatak, bila ona pozitivna ili negativna, može poboljšati vašu produktivnost.

6. Vodite zdrav život

Izbor ishrane i navika koje steknemo tokom života reflektuju se i na naš rad. Ako se ne hranimo kvalitetno i redovno, ne vodimo brigu o našem telu, manjak energije i sna se vrlo brzo projektuje i naš rad.

7. Pokušajte se zbližiti s ljudima oko sebe

Nemojte ljude tretirati samo kao prolaznu stavku u vašem životu. Upoznajte ljude koji vas okružuju, saznajte šta ih veseli, koji su im interesi i problemi. Iskazivanjem interesa za živote ljudi koji vas okružuju, pogotovo onih s kojima radite može vas učiniti boljim i efikasnijim članom tima.

11.08.2018.

Šta treba da uradite u nedelju kako bi ponedeljak bio ʺpodnošljivʺ

Teško je podneti ponedeljak. Taj dan znači kraj zabave i slobode koju pruža vikend. Čak i kada volite svoj posao, uznemirava vas činjenica da morate da ustanete rano u ponedeljak i vratite se rutini, a da ne spominjemo neorganizovanost koja ide posle kratkog odmora.

Usvojite nekoliko obrazaca koje ćete ponavljati nedeljom, kako bi vam ponedeljak tekao lagano i kako biste zadržali produktivnost:

“Ukradite” jedan sat za organizaciju

Jedan sat posvetite tome da napravite listu zadataka, da organizujete svoje vreme i proverite kalendar događaja, jer kako stručnjaci ističu, time ćete smanjiti nivo stresa i zabrinutosti narednih dana.

Ispunite tanjir zdravom hranom

Stručnjaci predlažu da ako u petak i subotu sebi “dozvolite” da se hranite nezdravo, da to ipak izbegnete u nedelju, jer će to voditi tromosti i stresu u ponedeljak. U nedelju unesite u organizam voće i povrće, a takođe se potrudite da alkohol zamenite vodom.

Dajte “značenje” nedelji

Većina nas voli taj dan da provede izležavajući se na kauču uz televiziju, ali pokušajte da unesete neke promene, tako što ćete na primer izaći u šetnju ili se videti sa prijateljima.

Zabavljajte se na starinski način

Pozovite prijatelje i odigrajte partiju monopola ili neke društvene igre. Te igre stimulišu kreativno razmišljanje, podstiču jednokratne zadatke i poboljšavaju samopouzdanje, kažu stručnjaci. Poenta je da nedeljom ne radite, ali iskoristite je da angažujete različite delove mozga i to kroz zabavu.

Obezbedite sebi kvalitetan san

Dobar noćni odmor u nedelju je najbolji način da izbegnete ludilo u ponedeljak. Legnite ranije i zaista se odmorite.

11.08.2018.

Kojih navika treba da se odreknete da biste bili uspešniji u poslu

Mnoge sitnice na koje često i ne obraćate pažnju mogu imati veliki uticaj na vaš život i rad. Nekada vas određene stvari mogu podstaći da radite bolje, dok sa druge strane neke mogu uticati suprotno i usporiti vas i obeshrabriti.

Ovo su neke navike koje loše utiču na vašu produktivnost:

Dozvoljavate da vas tehnologija ometa

Tehnologija je na mnogo načina odlična i sigurno je da može da ubrza stvari, ali sa druge strane može biti potpuno suprotno. Može vam odvlačiti pažnju sa mnogo bitnijih stvari, jer se jedan minut na društvenim mrežama može pretvoriti u jedan sat.

Šta da uradite: Postavite sebi granice, kao na primer da isključite obaveštenja.

Pokušavate da uradite previše stvari

Dobro je imati spisak dnevnih obaveza, ali se može desiti da imate previše zadataka, pa zbog vremena ne uspete da ih odradite, što može veoma loše uticati na vas i na vašu motivaciju.

Šta da uradite: Ograničite listu obaveza tako što ćete da ubacite na nju i vreme za pauzu i odmor.

Radni prostor vam je neuredan

Možda vam ne deluje da vam škodi produktivnosti, ali zaista škodi. Nered oko vas vam neće dozvoliti da se fokusirate.

Šta da uradite: Prvo se zapitajte šta je neophodno da stoji pored vas dok radite a sve ostalo sklonite.

Ne planirate unapred

Ukoliko ne planirate unapred, to će vam oduzimati vreme koje možete veoma korisno da upotrebite ako već imate plan.

Šta da uradite: Danas napišite konkretnu listu za sutra

Ignorišete velike zadatke

Kada radite na listi obaveza, može vas oduševiti da rešavate hitne i jednostavne zadatke, ali vas može odvlačiti od velikih zadataka koje morate da rešite. Nemojte dopustiti da vas redovno ometaju manji zadaci.

Šta da uradite: Rešavajte zadatke po važnosti.

Radite previše stvari istovremeno

Multitasking jednostavno ne vodi produktivnosti, jer ne možete da usmerite pažnju na to što treba. Delite fokus između više stvari.

Šta da uradite: Ako već morate da radite više stvari odjednom, uparite dve koje vam manje stvari zahtevaju.

Ne pravite pauze

Iako vam se čini da ćete postići više ako ne pravite pauzu, to može da znači upravo suprotno. Ne možete konstantno biti koncentrisani, bez obzira šta radite.

Šta da uradite: Ubacite pauze u svoj planer dnevnog rasporeda.

08.08.2018.

Šta lideri mogu da nauče od odlazeće direktorke Pepsika

Lideri na bilo kom nivou mogu mnogo naučiti od odlazeće izvršne direktorke kompanije “Pepsiko” (PepsiCo) Indre Nuji.

Ona je prva žena koja je bila na toj poziciji u kompaniji, a zadržala se na tom mestu 12 godina.

Nuji je istakla ono što bi liderima trebalo da bude važno:

Mirnoća treba da bude zarazna. “Lider treba da bude samoouzdan, a ako nije, neka uradi šta treba da postane. Dobri lideri znaju da moraju stalno da testiraju svoje ideje kako bi se zaštitili od viška samopouzdanja. Mirno poverenje zapravo doziva sve što treba”.

Kompanijama treba raznoliko razmišljanje. “Kompanije obično traže raznolikost u grupama, ali ona zapravo treba da počne u umu lidera. Divergentno razmišljanje i pragmatizam su pobednička formula”.

Ljudski um i memorija privlače početke i krajeve. “Novi lider mora da ima prednost i iskoristi novinu kako bi pokazao budući pravac.Odlazeći lider treba da pomogne ljudima da se ponose onim što je postignuto i podseća na njihove kapacitete koji će se nastaviti u budućnosti.”

Prikazano 5 vesti od 51 — Strana 8