Saveti

23.07.2018.

Kako da zatvorite račun u banci i ne dospete na ʺcrnu listuʺ

Na kritike da građani dospevaju na "crnu listu" neplatiša Kreditnog biroa zbog dugova od nekoliko dinara, iz Udruženja banaka odgovaraju - liste docnji prave kompjuterski sistemi. Mi smo istraživali - kako da budete sigurni da ste ugasili račun i izmirili sve obaveze?

Na mnogobrojne pritužbe građana da su dospeli na crne liste neplatiša Kreditnog biroa, zbog nekoliko dinara dugovanja na zatvorenim kreditnim ili tekućim računima, za koje nisu ni znali, reagovala je guverner Jorgovaka Tabaković. Ona je apelovala da banke učine sve da to spreče, jer svaki građanin koji ima docnju dužu od 60 dana, ne može da dobije odobrenje kreditnog biroa, za podizanje kredita. Kako da budete sigurni da ste račun ugasili i izmirili sve dugove istraživala je Marija Komazec.

Račun je ugašen onog trenutka kada od bankara dobijete potvrdu da je ugašen, tvrde u Erste banci. Međutim, u praksi se često dešava da građani misle da je račun ugašen, a na njemu i dalje postoje neka dugovanja.

"U praksi se često dešava da klijenti imaju neke druge prizvode, poput kreditnih kartica, kredita i dozvoljenih minisa. Onda dođu da zatvore te obaveze i nekako uvek podrazumevaju da se zatvaranjem tih obaveza zatvara i tekući račun, što naknadno u nekom momentu može napraviti problem, jer obaveze po osnovu održavanja tog računa mogu da narastu i onda kada podnesu zahtev za kredit u nekoj drugoj banci dolaze u tu problematičnu situaciju", kaže Milan Todorović, direktor filijale Erste banke.

Ta problematična situacija može se rešiti tako što banka izađe u susret klijentu i otpiše ta dugovanja, jer se utvrdi da klijenti nisu sa namerom prestali da plaćaju. A u drugom slučaju, klijenti sami namire ta dugovanja.

Kada građani mogu biti sigurni da je njihov račun ugašen?

"Obavezno podnesite zahtev za gašenje. Pitajte svog bankara u kom roku možete doći po potvrdu da je taj račun ugašen. Nekada se to može dogoditi istog momenta, nekada kroz dva tri dana, zavisi ako postoje neka rezervisana sredsta, ako ste nešto karticama plaćali, pa nije proknjiženo. Obavezno tražite potvrdu da ste taj račun zatvorili", izjavio je Todorović.

U slučaju da se posle toga pojavi upisana docnja u izveštaju Kreditnog biroa, klijent može da dokaže da duga nema. Iz udruženja banaka objašnjavaju da crne liste neplatiša ne pravi Kreditni biro, već kompjuterski sistemi banaka.

Kreditni biro, funkcioniše po automatizmu - svakodnevno "usisava" podatke o dugovima građana iz bankarskih sistema i ne pravi razliku da li je reč o jednom dinaru ili hiljadama i milionima dinara duga.

19.07.2018.

Dozvolite svom timu da koristi talenat i znanje

Neki zaposleni idu na posao da rade šta im se kaže. Neki znaju viziju svoje kompanije i pokušavaju da je prate. Ali tu je i treća opcija – kada radnik shvati kako kompanija može da postigne svoju viziju i pronađe način da tome lično doprinese, bez obzira kakav mu je opis posla.

Lideri postaju lideri tako što izaberu treću opciju, piše Forbes.

Njihov izazov, kao onih koji upravljaju, je da pomognu onima koje vode da urade to isto.

Kako navesti druge da daju sve od sebe na taj način? Počinje od toga šta lider ne treba da radi.

Ne treba da uplaši zaposlene. Ako samo jedna osoba počne da utiče na druge tako što “proširi glas”da je preduzimanje rizika kažnjivo, da je šef nestrpljiv, ili da se stare procedure moraju bespogovorno pratiti, onda je krucijalna saradnja među liderima i onima koje vode počela da se raspada.

Kako Forbs ističe, najbolji lideri zamenjuju strah sa radoznalošću, uvek se trude da otkriju nove teritorije i nagrade inovativnost radnika.

Oni znaju da je njihova glavna uloga da budu mentori i da pružaju podršku.

“Ako već odaberete tim zbog njihovih veština i znanja, dozvolite im da ih koriste. Nemojte im diktirati šta da rade”, navode u tekstu.

Najdragoceniji osećaj na svetu je kada vidite da drugi ljudi ideju razvijaju sve više i više i dalje nego što biste vi ikada mogli.

Ali liderstvo ne znači samo da čekate da tim izvrši svoj zadatak. Lider je neko ko treba da postavi visoke standarde rada dok istovremeno podržava njihov pristup obavljanju zadatka.

Dobar lider je i “težak saradnik” i “negovatelj” istovremeno, nema tu izbora.

Prikazano 2 vesti od 58 — Strana 8