Saveti

17.10.2018.

10 saveta za jačanje lojalnosti brendu

U današnjem poslovnom okruženju koje odlikuje sve jača konkurencija, uspešna poslovanja jesu ona koja u osnovi marketinške strategije svoje organizacije imaju šeme lojalnosti brendu.

Stavljanjem težišta na zadržavanje korisnika izbegavate velike troškove privlačenja novih korisnika, kao i rizik od gubitka udela na tržištu u korist vaše konkurencije.

Strategije lojalnosti brendu odnose se na čitav proces iskustva korisnika, od privlačenja do povratka, a lojalni korisnici koji iz tog procesa proizilaze postaju poput propovednika za vaše proizvode i usluge.

Ovih deset saveta pomoći će vam da podignete svest korisnika o vašem brendu, kao i da izgradite pozitivnu emotivnu povezanost korisnika s vašim brendom.

1. Kampanje lojalnosti brendu padaju u vodu ukoliko na neki način ne pružite vrednost putem vaših proizvoda i usluga i ukoliko ne obraćate pažnju na potrebe korisnika, što se uglavnom odnosi na rešavanje određenog problema ili poboljšanja nekog aspekta njihovog života. Počnite da gradite lojalnost brendu tako što ćete konstantno usavršavati svoje proizvode i usluge. Budite svesni svoje jedinstvene pogodnosti u prodaji i koristite je kao osnovu za dizajniranje i plasiranje vaše kampanje lojalnosti brendu.

2. Lojalnost je usko povezana sa zadovoljstvom korisnika. Istraživanja su pokazala da bi čak troje od petoro korisnika isprobalo novi brend zbog boljeg iskustva usluge, dok se 70% iskustva u kupovini zasniva na tome kako korisnik smatra da se predstavnici brenda prema njemu odnose. Bez obzira na to da li se pretežno bavite e-trgovinom, trgovinom zasnovanom na telefoniranju ili internetu, ili pak svoje poslovanje ostvarujete kroz fizičke prodavnice, izgradite kanal usluge koji stvara lojalnost. To će verovatno obuhvatati kulturu, sisteme, tehnologije, protoke podataka, kao i programe lojalnosti.

3. Izradite sliku vašeg brenda tako što ćete imenovati ambasadore brenda u svom timu. Pronađite stručnjake među svojim trenutnim zaposlenima. Ti ljudi će sasvim sigurno predstavljati velike izvore autoriteta za korisnike koji žele da se povežu s vama na internetu putem društvenih mreža, kao i putem javnih razgovora o pitanjima koja su relevantna za vaše proizvode i usluge.

4. Istraživanja su pokazala da korisnici vide rukovodioce brenda kao pouzdani autoritet kada su im potrebne informacije, kao i da imaju više poverenja u kompaniju kada rukovodioci koriste medijske kanale kompanije, uključujući društvene mreže. Osim toga, stručni sadržaji predstavljaju priliku da za svoj brend ostvarite poziciju lidera u stručnosti u određenoj industriji.

5. Marketinški kanali kao što su štampane reklame, reklame na internetu i društvenim mrežama nisu namenjeni samo za dostavljanje sadržaja u jednom smeru; oni pružaju mogućnost interakcije s korisnicima. Veća uključenost – kroz sadržaj, blagovremene odgovore i brza i efikasna rešenja bilo kojih problema – ostvaruje veće zadovoljstvo i lojalnost korisnika. Izgradnjom kulture uključenosti korisnika cela vaša organizacija zasnivaće se na spremnosti na interakciju, pružanje odgovora i rad s korisnicima u svakom trenutku.

6. Jedan od efektivnih načina da pojačate lojalnost brendu jesu nove promotivne kampanje. Ove kampanje podižu svest o brendu i privlače i zadržavaju interesovanje putem podsticaja kao što su popusti ili uslovne dodatne pogodnosti kao što su povraćaj novca ili nagrade. Ove strategije se ispostavljaju kao efektivne jednostavno zato što korisnici vole kada osećaju da dobijaju nešto više ili nešto besplatno.

Najbolje od svega je to što ove kampanje ne moraju da budu komplikovane. Možete da prepustite deo procesa ili čak celu kampanju stručnjacima u oblasti promocija koji mogu da rade rame uz rame s vašim postojećim marketinškim timom na jačanju lojalnosti brendu putem dugoročnih promotivnih kampanja i kampanja lojalnosti.

7. Sticanje lojalnosti ne mora da bude proces jednak za sve korisnike. Za mnoge brendove, ono ključno u postizanju održive lojalnosti jeste stratifikovani program lojalnosti – koji je relativno lako ustanoviti – koji dodeljuje nagrade korisnicima u skladu sa količinom i učestalošću kupovine. Umesto da nagradite višegodišnje korisnike na isti način kao višemesečne korisnike, nagradite svakog korisnika u skladu sa nivoom njihove lojalnosti.

8. Većina brendova razume važnost uključivanja putem mobilnih telefona, ali šta to znači za lojalnost brendu? Očigledno, kanali marketinškog sadržaja moraju se prilagoditi mobilnim telefonima, ali oni istovremeno nude i druge mogućnosti. One obuhvataju viši nivo personalizacije putem lokacije, integracije kupovine i jače interakcije putem društvenih mreža (koje su veoma povezane s mobilnim telefonima). Druge mogućnosti uključuju marketing putem SMS-a, obaveštenja koja šalje server putem vaše aplikacije, kao i plaćanje putem digitalnih novčanika.

9. Pribavljanje recenzija korisnika i njihovo prikazivanje na vašim nalozima na internetu pruža veću transparentnost i uvećava poverenje i lojalnost. Ako imate negativne recenzije, možete odlučiti da ih pokažete i propratite ih otvorenim odgovorom kako biste pokazali da ste razrešili problem ili da radite na tome da uklonite izvor problema. Istovremeno, pribavite priče o uspesima korisnika i podelite ih na internetu kako biste dodatno naglasili lični aspekt brenda.

10. Istraživanja su pokazala da korisnike, pogotovo milenijalce, veoma privlače personalizovani marketing i iskustva, i da su spremni da za to plate više. Kad god je to moguće – od marketinške strategije do isporuke proizvoda ili usluge – gradite lojalnost i zadovoljstvo korisnika tako što ćete što je više moguće personalizovati iskustvo korisnika.

Usled demografskih promena i oscilacija u uslovima tržišta i industrije, nijedna baza korisnika nije statična. Pribavljanjem povratnih informacija putem blagovremenih anketa i pratećih upitnika, možete otkriti šta tačno misle vaši korisnici i kako možete unaprediti svoje poslovanje. Upamtite, odnos nezadovoljnih korisnika koji odluče da se požale može se svesti na 1 prema 26; prema tome, budite proaktivni kada je reč o povratnim informacijama, obradite ih i prilagodite svoje aktivnosti tako da povedete računa o bilo kakvim negativnim povratnim informacijama.

17.10.2018.

Kako besplatno povećati saobraćaj na web strani?

Osnovni cilj svake web strane je što veći broj poseta, što duže vreme zadržavanja i što manja stopa napuštanja. Svežim i informativnim sadržajem moguće je privući nove korisnike i probuditi zanimanje za svoje proizvode ili usluge.

Iako imate odličan sadržaj, ponekad ostvarujete mali broj poseta. Saobraćaj je moguće povećati putem različitih medija, a neke su nabrojane i opisane u tekstu.

1. Objava sadržaja na Facebook stranici dirme

Svaki novi sadržaj koji stvorite potrebno je podeliti na svojoj Facebook stranici. Iako Facebook organski neće dosegnuti velik broj ljudi, sigurno će povećati broj poseta webu.

2. Objava linkova na drugim društvenim mrežama

Iako su druge društvene mreže nešto slabije zastupljene kod nas, nemojte zaboraviti da podelite link i na njima.

3. Objava sadržaja na privatnim Facebook profilima

Idealno bi bilo kada bi zaposleni u firmi delili web sadržaj na svojim profilima jer svi smo mi mikro influenceri i možemo doprineti promociji firme, ali i povećanju saobraćaja na web stranici. Zajedno smo jači.

4. Deljenje sadržaja u relevantnim Facebook grupama

Odličan način za povećanje saobraćaja na web stranici je deljenje sadržaja u Facebook grupama. Ako je sadržaj relevantan i koristan grupi, možete očekivati znatno povećanje saobraćaja na web stranici. Poštujete pravila grupe i nemojte spamovati. Mnogi članovi jedne grupe najčešće su članovi i drugih sličnih grupa pa tako objava istog sadržaja u različitim grupama nije poželjna. Imajte na umu da mogu pristići pozitivni, ali i negativni komentari.

5. Facebook oglasi

Kao što je ranije spomenuto, Facebook organski dostiže do vrlo malog dela naših pratioca pa je potrebno napraviti Facebook oglase kako bismo dosegnuli nove korisnike i čitaoce. Pazite da ciljate relevantnu publiku.

Napomena: Nije besplatno, ali s malim budžetom moguće je učiniti mnogo.

6. Objava dela sadržaja na LinkedIn člancima

Svaki vlasnik LinkedIn profila može objavljivati sadržaj na svom profilu kao članak. Ako započnete s objavljivanjem članaka na LinkedInu možete steći veliki broj pratitelja. Iako Google ne karakterizuje objave na webu i objave na LinkedIn člancima kao dupli sadržaj, preporučujemo da objavite samo deo članka na LinkedInu, a za ostatak stavite link na svoj web kako bi zainteresovani nastavili čitanje tamo. Želite povećati saobraćaj na svojoj web stranici, a ne LinkedInu.

7. Objava linkova u LinkedIn grupama

Ovde važe slična pravila kao i u Facebook grupama pa pripazite na pravila grupe i nemojte spamovati.

8. Objava na Medium

Na Medium je moguće objaviti sadržaj pod rel=canonical što znači da će čitoci provoditi vreme na Mediumu, ali oko 90% SEO vrednosti ide izvornom članku pa je tako veća mogućnost da će se upravo vaš izvorni članak prikazati na Google stranici s rezultatima. Osim objave celog sadržaja, moguće je objaviti i jedan njegov deo i na kraju staviti link ka web stranici kako bi korisnici nastavili sa čitanje. Izaberite strategiju koja vam najviše odgovara.

Preporuka je da sadržaj za Medium bude na engleskom jeziku.

9. Objava na različitim portalima s rel=canonical

Svoj sadržaj možete objaviti i na različitim portalima koristeći rel=canonical. Ovo je izvrstan način da Googleu date do znanja koji sadržaj je izvorni, iako ne mora značiti da će vaš članak biti ispred članka objavljenog na portalu. Za ovaj način objavljivanja sadržaja potrebno je mnogo iskustva, poznanstava i proaktivnog kontaktiranja urednika portala.

10. Newsletters

Ovo je za neke zastarela metoda, ali newsletteri su izvrstan način dovođenja saobraćaja na web. Potrebno je imati bazu podataka potencijalnih čitaoca usklađenu s GDPR-om i možete započeti sa slanjem sadržaja članovima te baze. Newsletteri imaju poprilično velik CTR.

11. Slide share

Od svog web sadržaja napravite prezentaciju i na kraju postavite link ka izvornom članku.

12. Youtube

Zamolite kolegu iz kancelarije ili nekog influencera da prokomentiše vaš sadržaj na Youtube kanalu i da pozove pratitelje na čitanje vaše poslednje blog objave.

13. Quora

Odgovaranjem pitanja na Quori možete povećati saobraćaj na stranici. Ovo važi samo za stranice na engleskom jeziku jer je to jedini jezik koji Quora podržava. U svakom slučaju možete odgovoriti na postavljeno pitanje i preusmeriti čitaoce na svoju web stranicu ukoliko žele više informacija o određenoj temi.

14. Osvežite sadržaj na webu

Ako imate sadržaj koji više nije aktuelan, uvek ga možete osvežiti i prilagoditi, tako ćete uz minimalne napore imati svež sadržaj.

15. Reddit

Sa sadržajem na Redditu morate biti zaista pažljivi jer vas korisnici mogu pohvaliti, ali mogu ostaviti i lošu kritiku. U svakom slučaju objavom na Redditu možete povećati saobraćaj na svom webu.

Iskoristite potencijal navedenih kanala promocije kako biste povećali saobraćaj na svojoj web stranici, ali imajte na umu da sam sadržaj mora biti izuzetno kvalitetan i da je potrebno da pratite sve smernice marketinga sadržaja.

12.10.2018.

Dugogodišnji dizajner Applea otkriva kako se Steve Jobs spremao za prezentaciju u 4 koraka

Već 15 godina, Ken Kocienda je glavni softverski inženjer na originalnom iPhone, iPad i prvom Safari web pretraživaču. Radeći rame uz rame sa Steve Jobosom, Kocienda je imao direktan uvid u najkreativniji preduzetnički um našeg vremena.

U svojoj knjizi on navodi nekoliko koraka koji su važni svima koji moraju da održe prezentaciju. Steve Jobs, kao najuspešniji prezenter, mu je bio idealna inspiracija i primer.

1. Preradite svaki slajd, svaku rečenicu i svaki pokret

Jobs je metodički analizirao materijal napisan na slajdu.

„Steve je razmatrao kakvo značenje za njega ima svaka rečenica i šta bi one mogle da znače publici. Radio je na brzini, koristeći svoj glas, telo i pokrete kako bi upotpunio reči.“ navodi Kocienda.

Prezentacije Applea nisu bile ni približno kao prezentacije ostalih kompanija. Minimalno koristeći tekst, sa dosta fotografija i fraza od samo nekoliko reči Jobs je odlično prenosio željenu poruku. Za publiku, minimalizam je i više nego poželjan. Dok je za govornika potrebno nekoliko sati vežbe kako bi znao što će i kako reći.

2. Ponavljajte prezentaciju naglas

Jobs je vežbao kao da se prezentacija odvija u tom trenutku. Menjao bi ton glasa u zavisnosti od toga o čemu priča, koristio je značajne pokrete kao da prezentuje pred hiljadu ljudi i ulagao je dosta energije kako bi najbolje preneo misao na publiku. Vežbanje i izgovaranje naglas, čak i kada nema nikoga oko vas, je vrlo efikasna tehnika za što bolje održavanje prezentacije.

3. Tražite povratnu informaciju prilikom svakog koraka

Steve Jobs je uvek tražio povratnu informaciju svog izvršnog tima kako bi svaki slajd i svaku rečenicu učinio još boljom. Nakon saslušanih komentara, Jobs bi nastavio sa svojom vežbom i ponovo se uživeo u trenutak prezentovanja. On je bio kao glumac na filmskom setu, vežbajući iznova i iznova dok nije uvežbao onako kako je to zamislio.

4. Zadržite pozitivno raspoloženje

Jobs je znao kada je potrebno da napetost za vreme prezentacije razbije malom dozom dobrog humora. Kocienda u svojoj knjizi navodi kako se za Jobsa znalo da može biti i živahan i smešan, uvek je bio direktan i znao je šta želi da kaže.

Steve Jobs je jednostavno znao da proceni važnost javnog govora čineći tako svoje prezentacije više pozorišnim izvođenjima, a poslovne prezentacije jednim od oblika umetnosti.

08.10.2018.

5 grešaka koje dobar lider nikad neće više puta ponoviti

Pre nego što odlučite da prihvatite ulogu lidera, dvaput razmislite da li želite to. Da li imate stvarno stav i emocionalnu inteligenciju da vodite ljude i zajedno sa njima ostvarite fenomenalne stvari? Da li ste toliko samouvereni oko taktičkog rešavanja problema, a da niko ne bude oštećen?

Poslednja stvar koja svetu treba je još jedan loš lider koji stalno pravi greške. Loše je za zaposlene, njihovo zdravlje, potrošače i preduzeće. Da biste dobili bolju ideju o tome da li ste vi jedan od uspešnih lidera navešćemoo 4 greške koje odlični lideri nikada neće više puta ponoviti.

1. Nema povezivanja s članovima tima

Velika greška koju će učiniti svako ko tek postane lider jeste uživanje u svim privilegijama koje dobiju onog trenutka kada to postanu kao i postepeno distanciranje od svih značajnijih povezanosti s timom. Ova vrsta „odsutnog liderstva“ je klasična pojava kod novopečenih lidera koju ipak nikada nećete videti da se pojavljuje kod onih iskusnijih.

2. Prekomerna kontrola

Dobar lider će postati odličan onda kada učini nešto potpuno kontra - intuitivno: smanji kontrolu. Ovo je vođa koji ima poverenja, sklon preuzimanju rizika i visoke kreativnosti jer on je sposoban da deli svoju moć i smanji kontrolu nad ljudima.

3. Ne sluša aktivno druge

Pravi lider ne misli da je on uvek u pravu, on zna biti prisutan kada je to potrebno i bez osuđivanja zna da sasluša druge. Kada je u stanju to da radi, on sluša mišljenja ljudi i njihove strahove, kao i odlične ideje i rešenja koja imaju.

4. Dopuštaju da dođe do nezdravih konflikata

Drevna duhovna mudrost upozorava na to da je rasprava koja naglo eskalira poput pukotine u brani koju je potrebno zaustaviti pre nego što do kraja pukne i napravi veći problem. To je znak i dobrih lidera, onih koji imaju dobru intuiciju i uočavaju nastanak rasprava koje mogu postati toksične pa ih na vreme prekida.

5. Nepoverenje prema drugima

Lideri koji istinski ljude doživljavaju kao pametna i kreativna bića nikada neće napraviti istu grešku da ne veruju sposobnostima i snazi koju ljudi imaju. Ovi lider imaju visoko mišljenje o ljudima i pokazuju im poštovanje od samog početka. Kada se to dogodi, uzajamno poverenje je sigurno, a zaposleni su još više lojalni i predani svom poslu, ali i šefu.

07.10.2018.

Značaj dobrog upravljanja rizicima u poslovanju

Rizici su sastavni deo svakodnevnog i poslovnog života, ali su u biznisu njima najviše izloženi početnici. Iz tog razloga, veoma je važno da oni koji tek ulaze u svet preduzetništva shvate značaj upravljanja rizicima za uspeh svog poslovnog poduhvata i na vreme se pripreme za sve potencijalne izazove, kroz analizu i planiranje. Ovo pre svega podrazumeva identifikovanje faktora rizika koji mogu imati uticaj na poslovanje, verovatnoću njihovog javljanja i procenu negativnog uticaja koji ovi rizici nose.

Tačan odgovor na pitanje kada treba početi sa analizom rizika je – što pre. Slika koju dobijete analizom omogućiće vam da se koncentrišete na rizike koji imaju najveću verovatnoću da se ostvare i koji mogu imati najveći negativni uticaj na vaš posao. Vaš zadatak je da se od takvih rizika zaštitite, a to ćete postići tako što ćete preduzeti preventivne mere i osmisliti strategije koje ćete primeniti ukoliko takvi rizici nastanu. Trezvenim razmišljanjem o projektnim izazovima pre nego što se dese, predupredićete veliku količinu stresa i nervoze, kao i konflikte u timu koje ova neprijatna iznenađenja neretko nose sa sobom.

Budući da svaki poslovni poduhvat  predstavlja neponovljiv sklop događaja, učesnika i uslova, rizici se mogu javljati u različitim oblicima – kao finansijski rizici, rizici povezani sa proizvodom ili uslugom, rizici koje nose propuštene prilike, rizici po reputaciju... Objektivni rizici, kao što su elementarne vremenske nepogode, od posebnog su značaja za privredu, agro-biznis i proizvodnju lociranu na mestima izloženijim uticajima prirode.

U upravljanju rizicima nema opuštanja

Kada se opustite i kada mislite da sve ide "kao po loju", postajete još ranjiviji na nepredviđene situacije. U ovom smislu, česti su rizici koji dolaze sa tržišta. Može se desiti da konkurencija osmisli proizvod potpuno drugačiji od onoga koji se do sada nudio na tržištu i na taj način ugrozi vaše poslovanje. Dobar primer za to je industrija mobilnih telefona, u kojoj su se pre deset godina pojavili konkurenti koji do tada nisu bili prisutni na tržištu, nudeći potpuno drugačiji proizvod. Posledica toga je ta da su dotadašnji globalni lideri u ovom segmentu u potpunosti izgubili svoju tržišnu poziciju.

Kada je momenat da se odustane?

Ukoliko analiza pokaže da su potencijalni rizici mnogobrojni, a njihov uticaj na poslovanje veliki, treba dobro razmisliti o unapređenju svoje poslovne ideje ili o odustajanju. Zbog toga je analiza rizika ključan korak na samom početku preduzetničkog puta, dok su korekcije biznis plana i odustajanje od realizacije još jeftini.

Recept za upravljanje rizicima:

Sastojci: Objektivni rizici, specifični faktori iz okruženja, konkurencija i njihovi proizvodi, predviđanje, prevencija, reakcija.

Način pripreme: Identifikovati rizike, analizirati ih, koncentrisati se na najveće rizike, predvideti rizik, osmisliti preventivnu meru i upravljati svojim rizicima.

Autor teksta: Vladimir Jovanović, Odeljenje socijalnog bankarstva u Erste banci

03.10.2018.

Kako Bezos uči zaposlene da donose bolje odluke

Sastanci u Amazonu, jednoj od najvećih kompanija na svetu, počinju tišinom. Tačnije, počinju tako što svi okupljeni čitaju beleške napisane na šest strana, kao priča, na temu zbog koje su se i sastali.

“Za nove zaposlene, to je veoma čudno početno iskustvo”, rekao je osnivač kompanije, Džef Bezos, jer nisu navikli da sede u tišini sa grupom rukovodilaca.

Kako je istakao, čitanjem na početku sastanka, svi počinju istim informacijama, a rezultat je da se ljudi unutar kompanije naviknu na donošenje odluka pisanjem priče.

On objašnjava da je pune rečenice teže napisati jer one imaju glagole, dok pasusi imaju teme. Kako kaže, ne postoji način da se napiše priča na šest strana ukoliko se ne razmišlja jasno.

U internoj imejl poruci svom timu 2004. godine, Bezos je objasnio zašto će “Power Point” prezentacije biti zamenjene narativnim beleškama.

“Narativna struktura dobrog memoranduma doprinosi boljem razmišljanju, boljem shvatanju najvažnijih stavki, ali i načinu na koji su stvari povezane”, napisao je Bezos.

Prema njegovim rečima, “Power Point” prezentacije izbacuju bilo kakav smisao povezivanja ideja.

Osigurao se da zaposleni shvate da je bitan način komunikacije, a ne pisanje.

Bezos je objasnio da te beleške nije lako napisati, da se najbolje beleške pišu uz saradnju kolega čak i po nekoliko dana.

Takođe smatra da se na taj način “štedi” vreme.

“Rukovodioci često prekidaju prezentacije postavljanjem pitanja. Kada neko drži prezentaciju oni postave pitanje i prekidaju govornika, a odgovor se možda nalazi na nekom od narednih slajdova. Kada čita beleške, ako na drugoj strani ima pitanje, zapiše ga, ali možda, na primer, već na četvrtoj dobije odgovor”, istakao je Bezos.

30.09.2018.

Pet metoda kako motivisati sebe

Šta radite kada se osećate "ne baš" i ne možete da se rešite tog osećaja? Imate li metode pomoću kojih se možete trgnuti iz tog raspoloženja i stvoriti osećaj motivisanosti? Ako je odgovor na ovo pitanje da, samo nastavite, ovaj tekst na temu kako se motivisati nije za vas, prenosi Manager.

Ako ste poput većine nas ostalih, možda vam treba malo više pomoći kako biste se opet pokrenuli. Evo pet metoda kojima se možete motivisati:

1. Fokusirajte se na budućnost

Ako previše razmišljate o prošlosti, ili čak o svojim sadašnjim problemima i situaciji, lako se izdeprimirati. Zašto ne okrenuti ploču i usmeriti se na budućnost? Ako vam danas ne ide dobro, šta možete učiniti da vam sutra bude bolje? Kad se koncentrišete na budućnost, počećete da shvatate kakve vam se sve prilike pružaju. Prilike će vas oraspoložiti i dati vam nadu, a onda će vas inspirisati i pokrenuti kad se osećate utučeno. 

Ali, nemojte samo sanjariti o budućnosti. Stvorite plan koji će svetlu budućnost kojoj težite pretvoriti u stvarnost. Proces zamišljanja, planiranja i akcije uvek donosi rezultate. Možda nećete odmah dobiti posao iz snova, ali ćete barem krenuti prema njemu, ako se usmerite na ono što je moguće.

2. Pročitajte sve o tome

Mnogo je inspirišućih ljudi zapisalo svoje priče kao putokaze svima nama. A u nekom trenutku su svi od njih bili deprimirani i nisu videli kako dalje. Jedan od najvećih lidera našeg vremena, Nelson Mandela, u zatvoru je proveo 27 godina. Većinu od toga u zloglasnom zatvoru na ostrvu Robin, dok nije oslobođen zahvaljujući međunarodnoj kampanji protiv aparthejda.

Ako pročitate njegovu autobiografiju Long Walk to Freedom, doznaćete mnogo o njegovom boravku u zatvoru i patnjama koje je proživeo. Ali nikad nije odustao od nade da će on i njegov narod biti oslobođeni. To je inspirativno.

Postoje hiljade takvih knjiga koje pričaju priče o hrabrosti i o unutrašnjoj snazi ljudi koji su u sebi pronašli ono što im je trebalo za pomak prema napred. Postoje ljudi koji su se rodili u bedi, a postali milioneri, žene i muškarci koji su posle teških povreda postali vrhunski sportisti. Pronađite priču koja vam je bliska i inspirišite se njom.

3. Pronađite uzor

Kao deca smo se divili određenim ljudima, poznatim sportistima, muzičarima i glumcima. Ali, divili smo se i nekim ljudima koji su bili malo stariji od nas i činilo se da znaju šta rade. To su čak možda bili i naši roditelji ili naša braća i sestre. Pratili smo svaki njihov korak jer smo hteli da budemo poput njih.

Imati uzor kao odrasla osoba je slično tome, osim onog dela gde obožavate svoj uzora. I na taj način možete se motivisati. Pronađite nekoga u svom životu, možda na poslu, ko ima sve što vi želite. Zatim ih pitajte kako su došli do toga što danas imaju.

Sigurno će rado govoriti o sebi, pa se nemojte začuditi kad doznate kako su u nekom trenutku u životu bili na istom mestu na kojem ste vi sada. Poslušajte njihovu priču i upotrebite je za inspiraciju.

4. Radite kao da…

Jedna od najboljih metoda kojima možete podstaći sami sebe je da se ponašate kao da ste već uspešni, popularni, mršaviji ili šta već želite biti. 

Recimo da želite da bude u boljoj fizičkoj formi. Možete krenuti od toga da vas motiviše želja za boljim zdravljem i osećajem u svom telu. Ali, ono što će vas možda pre odvesti u teretanu je odluka da se već ponašate kao zdrava osoba, a zdrava osoba, naravno, ide u teretanu sama od sebe.

To je naizgled banalan mentalni trik, ali može podstaći onu iskru inspiracije koja je u kombinaciji s trudom deo formule uspeha. Kad donosite bolje izbore, osećaj sopstvene vrednosti raste. Kad se to dogodi, automatski radite stvari za koje znate da bi trebalo da ih radite. To je magija samoinspiracije.

5. Odmorite se i obnovite energiju

Ponekad se traži drugačija taktika. Ako ste utučeni, možda ste samo umorni i pregaženi. Pokušajte da uzmete slobodan vikend samo za sebe. Ako morate da pobegnete kako bi se to dogodilo, uzmite nekoliko slobodnih dana. Zaslužiili ste. Dok se odmarate, možete napraviti popis svog života – šta je dobro, a šta loše. Možete da proučite šta funkcioniše, a šta bi trebalo popraviti.

Pokušajte tokom ovog odmora što više vremena da provedete sami i poslušajte svoj unutrašnji glas. Možda vam govori da usporite, ili da promenite karijeru, ili popravite svoje odnose. Samo slušajte. Ne morate ništa da učinite. Ponekad je inspiracija već u nama, ali ne pazimo. Samo treba da je pustimo da se pojavi.

27.09.2018.

5 navika Elona Muska koje su zaslužne za njegovu produktivnost

Elon Musk, CEO Tesle i SpaceX-a, direktor SolarCity-ja veoma produktivno provodi svoje vreme uz pomoć ovih 5 navika:

1. Majstor email-a

Oslanja se na one oblike komunikacije koji ne zahtevaju trenutne odgovore, poput emaila ili poruka. Izbegavanje telefonskih poziva, kada god je to moguće, omogućuje mu da prati svoj raspored.

„Jako sam dobar s email-ovima.”, našalio se Musk i izjavio kako je to njegova glavna kompetencija.

2. Uvek obavlja više stvari odjednom

Obavljanje poslova za vreme sastanaka i slanje email-ova dok proverava račune za Muska nije nepoznanica. Kao i slanje različitih tekstova vezanih za posao dok se druži s decom, što možda i nije toliko pohvalno, ali za njega se pokazalo uspešno.

3. Dovoljno sna

Iako Musk dnevno na poslu provede duže vreme, ipak da bi bio maksimalno produktivan, šest sati sna mu je neophodno. Dok dve šolje kafe i nekoliko dijetalnih Coca Cola mu pomažu u što produktivnijem obavljanju posla preko dana.

4. Namerno je nedostupan

Van svoje kompanije Musk je u potpunosti nedostupan ljudima. Koristi nepoznatu email adresu kako svoje vreme ne bi trošio na razvrstavanje zahteva ili pitch ideja.

5. Optimizuje dnevni rad

Muskov dnevni raspored je zaista specifičan, stvaranjem petominutnih pauza i stalnom optimizacijom rasporeda.

„Najbolji mogući savet je konstantno preispitivanje i razmišljanje kako možete da stvari napravite još bolje.” rekao je Musk.

Prikazano 8 vesti od 58 — Strana 4