Amazon svojim radnicima nudi 10000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu sopstveni biznis

  • Izvor: Novac.hr / CNBC
  • 15.05.2019.
  • 10:49
  • Biznis

Amazon će svojim zaposlenima platiti 10.000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu sopstveni startup za dostavu paketa. Novi 'motivacioni' format internet giganta je deo kampanje 'Plaćeni otkaz' kojim svojim radnicima žele da omoguće odlazak iz kompanije ukoliko su nezadovoljni radnim uslovima, a pri tome nemaju drugih opcija, piše CNBC.

Želimo da zadržimo one zaposlene koji zaista uživaju da rade kod nas. Nikoga ne želimo da prisiljavamo da radi za nas – izjavio je PR Amazona.

Osim navedenog podsticaja od 10.000 dolara kompanija se obvezala da će osobama koje se upuste u sopstvenu preduzetničku priču dodatno isplatiti i protivvrednost tri poslednje mesečne bruto plate koje su ostvarili za vreme svog rada u kompaniji.

Nakon pokretanja programa partnerskih dostavnih službi prošle godine, pomogli smo razvoj više od 200 malih preduzeća koji su zaposlili hiljade lokalnih dostavljača. Ove godine, planiramo da toj grupi dodamo 100 novih startupa koje će voditi naši bivši radnici – poručili su iz kompanije.

Ovim poduhvatom internet div želi da ojača svoju dostavnu mrežu i smanji uticaj konkurenata poput FedEx-a i UPS-a.

Preporučujemo