Zašto je važno da budemo digitalno prisutni i kako da se izdvojimo

  • Izvor: mts
  • 06.03.2019.
  • 07:12
  • Biznis

Februarske radionice u mts Biznis centrima posvećene su temi o kojoj se dosta priča i koja sasvim sigurno diktira novi, drugačiji način poslovanja. S tim u vezi, imali smo priliku da uživamo na radionicama u Novom sadu i Beogradu i čujemo Marka Cvetkovića iz kompanije Pepsi u Srbiji koji je rekao dosta zanimljivih stvari, a koje se tiču upravo uticaja digitalnog marketinga na poslovanje.

Sa više od  7 godina iskustva u marketingu i kao osoba koja uporedo razvija lični brend i kompanijski, Marko je bio odličan izbor predavača baš za ovu temu. Pored toga što je direktor marketinga u Pepsiju, on je i osnivač online magazina, bloger, konsultant i predavač.

Marko nam je ispričao zašto je važno da budemo digitalno prisutni, šta je potrebno da uradimo da bismo se izdvojili od konkurencije.

Pričali smo o razlici između tradicionalnih i digitalnih medija i definitivno se uverili u sve prednosti digitalnih medija putem kojih svaki biznis može da komunicira jedan novi, prisniji i produktivniji odnos sa krajnjim potrošačima. Mogućnosti koje digitalni mediji pružaju ne prestaju da inspirišu .

Sumarno, prednosti digitalnih medija spram tradicionalnih leže u tome što su digitalni mediji:

• Manje hijerarhijski organizovani, decentralizovani i razlikuju se u raznim segmentima produkcije i distribucije sadržaja
• Uglavnom su besplatno dostupni javnosti
• Uglavnom ne zahtevaju posebnu obuku, jednostavni su za upotrebu, dostupni svima
• Pogodni su za brz (nekada skoro i trenutni) odgovor, gde jedino učesnici uslovljavaju zastoj
• Editabilni su i lako deljivi. Sadržaji se mogu komentarisati i menjati trenutno.

Na martovskim radionicama "Moć integrisanih komunikacija - Od brifa do nagrade" mts organizuje radionice gde će pričati sa Nikolom Parunom i Markom Marjanovićem iz Ovation BBDO o tome kako se stvara uspešna integrisana kampanja. Od prvog poslatog mejla do uspelog projekta put je dugačak i zahtevan. Na primerima najboljih projekata najbolje srpske agencije 2018. pokazaće kako preći taj put što lakše, ali i šta su to integrisane komunikacije i zbog čega su superioran model pristupa brendu.

Pridružite se besplatnoj biznis edukaciji, 15. marta u Novom Sadu i 27. marta u Beogradu, u mts Biznis centrima. Prijave se vrše putem mail-a mtsbiznishub@telekom.rs.

Preporučujemo