YouTube lansira novi format reklama i način merenja

  • Izvor: Poslovni Puls / AdWeek
  • 04.10.2018.
  • 13:40
  • Biznis

YouTube je objavio da će uskoro ponuditi dodatke za svoje TrueView formate oglasa. Pomoću njih će gledaocima omogućiti pretraživanje ili čak kupovinu bez napuštanja YouTube platforme, kao i dodavanje kompanije za istraživanje tržišta IRI u program Google Measurements Partners, piše AdWeek.

Novi alati unutar Google oglasa

Takođe, planiraju uvođenje novih alata unutar Google oglasa ili Display & Video 360 koji će trgovcima omogućiti praćenje uspešnosti njihovog brenda u realnom vremenu putem platforme. Sprovođenje beta testiranja ekstenzija omogućiće gledaocima da pretraže lokaciju firme i bolje generišu kvalifikovanu prodaju slanjem detalja o kontaktu putem oglasa.

Planirana ažuriranja usluge YouTube-a funkcionišu slično postojećim opcijama dostupnim u pretraživačkim formatima oglasa zajedno s mrežom za deljenje videozapisa. Ona uključuju dva nova merila, omogućujući oglašavačima da u trenutku optimizuju svoje oglasne kampanje, dok su prethodno retroaktivno mogli da izvrše analizu.

Pokretanje započinje nedelju dana nakon što je Google šaopštio da je dobijena akreditacija od Veća za ocenu medija (MRC), kao i pokretanje mernih podataka prilagođenih vidljivosti na platformi.

Preporučujemo