Startup način (The Startup Way)
NAJNOVIJE
5 saveta za umrežavanje za introverte (i ostale)

5 saveta za umrežavanje za introverte (i ostale)

Čak i ako ste introvert koji se plaši pojma umrežavanja, možete razviti svoje veštine da biste izašli i umrežili se. Istraživanje Lehigh@NasdakCenter, partnerstvo između Univerziteta Lehigh i Nasdak Entrepreneurial Center-a, identifikovalo je faktore stvaranja ili prekida za razvoj veština umrežavanja. Oni uključuju: sposobnost da brzo prilagodite svoje razmišljanje kao odgovor na promenljive situacije; borba protiv tendencije da se više fokusira na izbegavanje grešaka i negativnih rezultata i umesto toga teži pozitivnim ishodima; svesno pokušavate da verujete u svoju sposobnost umrežavanja; biti uporan; i fokusiranje više na budućnost.

Da li vaša organizacija ima energiju za transformaciju?
21.06.2024.

Da li vaša organizacija ima energiju za transformaciju?

U poslovnom okruženju koje zahteva od kompanija da se prilagođavaju na skoro kontinuiranoj osnovi, sagorevanje je pravi rizik za mnoge kompanije. Ovaj članak opisuje četiri ključna koraka koje kompanije koje se upuštaju u inicijative za transformaciju treba da preduzmu ako žele da se uvere da ne postanu žrtve sagorevanja: 1) razume kapacitet promene organizacije; 2) pažljivo meri i upravlja poremećajem; 3) prepoznati i nagraditi uspeh; i 4) proširi kapacitet promene.

4 uobičajena tipa timskih sukoba - i kako ih rešiti
17.06.2024.

4 uobičajena tipa timskih sukoba - i kako ih rešiti

Menadžeri troše 20% svog vremena na prosečno upravljanje timskim sukobima. Tokom protekle tri decenije, autori su proučavali hiljade timskih sukoba širom sveta i identifikovali četiri uobičajena obrasca timskih sukoba. Prvi se dešava kada se sukob vrti oko jednog člana tima (20-25% timskih sukoba). Drugi je kada se dva člana tima ne slažu (najčešći timski sukob kod 35%). Treća je kada su dve podgrupe u timu u neskladu (20-25%). Četvrto je kada se svi članovi tima ne slažu u sukobu celog tima (manje od 15%). Autori predlažu strategije za prilagođavanje pristupa rešavanju sukoba za svaki tip, tako da menadžeri mogu da se bave konfliktom što bliže njegovom poreklu.

5 vrsta vlasničkih uloga u porodičnom preduzeću
11.06.2024.

5 vrsta vlasničkih uloga u porodičnom preduzeću

Jedna od uobičajenih neizrečenih tenzija u porodičnom biznisu je stvarnost da različiti vlasnici - i budući vlasnici - ne žele svi da budu uključeni na isti način. Ali prečesto se o tim željama i očekivanjima ne razgovara ili ne normalizuje. Autor ističe pet različitih tipova vlasnika porodičnih preduzeća, čija se uključenost kreće od pasivnog do operativnog. On takođe deli proces koji pomaže porodicama da razgovaraju o svojim željenim ulogama i u skladu sa tim razvijaju poslovno upravljanje.

Izdvajamo
Kako čitati poslovnu knjigu
21.05.2023.

Kako čitati poslovnu knjigu

Samo u Sjedinjenim Državama svakog meseca se objavi se više od 1.000 novih poslovnih knjiga. One koje su dobre predstavljaju originalne doprinose teoriji i praksi ili daju smislena proširenja ili primene tih teorija i praksi. Ostali imaju tendenciju da predstavljaju reciklirane i površne tretmane tih originalnih doprinosa. Dakle, kako možete biti sigurni ne samo da čitate knjigu koja je vredna vašeg vremena, već i da ćete izvući maksimum iz tog vremena? Autor predstavlja osam načina da rasporedite svoje vreme za čitanje u svoju najveću korist pažljivim odabirom na osnovu potreba, trijažom načina potrošnje i prikupljanjem namirnica za poneti.

Da biste zadržali svoje najbolje zaposlene, investirajte u svoje najbolje menadžere

Da biste zadržali svoje najbolje zaposlene, investirajte u svoje najbolje menadžere

Između Velike ostavke, dugotrajne pandemije, zaposlenih koji zahtevaju fleksibilnost, naglih izazova mentalnog zdravlja, nadolazeće recesije i opšte neizvesnosti, sve više i više zaposlenih se obraća svojim direktnim nadzornicima za uputstva i podršku. Nažalost, menadžeri nisu uvek spremni da dočekaju svoj trenutak, jer su nedovoljno obučeni i preopterećeni dok im je zadatak da vode svoje timove tokom pojačanih turbulencija. Da biste zadržali svoje menadžere — i zaposlene koji im odgovaraju — morate uložiti u njihov razvoj. Autor predstavlja tri načina da se to uradi.

5 načina da povećate kreativnost u svom timu
04.05.2023.

5 načina da povećate kreativnost u svom timu

Kreativnost je vitalna za inovacije, ali mnogi organizacioni lideri ne znaju kako da je iskoriste među svojim zaposlenima. Umesto toga, zasipaju ih sastancima i sesijama bele table koje nikuda ne vode. Umesto toga, autori preporučuju pronalaženje novih načina da svojim zaposlenima date vreme i prostor koji su im potrebni za generisanje novih ideja. Njihovih pet strategija uključuje generisanje mnogo ideja (uključujući i loše), stvaranje prostora za neuspeh, blokiranje neplaniranog vremena u kalendaru, fokusiranje na pronalaženje problema i odlaganje odluka.

Da biste poboljšali radni učinak, vežbajte
16.08.2023.

Da biste poboljšali radni učinak, vežbajte

Iako su dobrobiti fizičke aktivnosti na opšte blagostanje opštepriznate, nedostaju istraživanja o tome kako ona utiče na rezultate na poslu, uključujući učinak na poslu i zdravlje. Približno 200 zaposlenih iz Velike Britanije i Kine učestvovalo je u desetodnevnoj studiji u kojoj su autori snimili samoprijavljene i objektivne podatke o fizičkoj aktivnosti (preko nosivog pametnog uređaja), kao i rezultate rada koje su prijavili sami zaposleni i supervizor. Došli su do nekih značajnih otkrića o svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti koja utiču na zaposlene i organizacije, kao i nekoliko načina da iskoristite mnoge prednosti povećanja fizičke aktivnosti.

Najčitanije prethodnog meseca